Viten path Viten arrow Kategorier arrow Hus & Hjem arrow Kaffegrut 20 July 2024
         
 
  Her får du hjelp til det meste..
   
Advertisement

Kaffegrut

PDF Utskrift E-post
Brukerrangering: / 0
DårligBest 
Skrevet av Trond   

Her er noen forkjellige ting du kan bruke kaffegrut til

Is og holke:
Har du glatte fortau eller isete oppkjørsel? I stedet for å salte eller gruse, kan man strø på tørket kaffegrut. Den påvirker ikke miljøet, og syren hjelper til å smelte isen.

Lukt:
Tørk gruten på et bakepapir, legg det i en skål og plasser den der det lukter vondt - i kjøleskap, garderobeskap eller innestengte rom. Har du kuttet løk, hvitløk, fisk eller skrelt reker? Vask hendene med grut og skyll, og lukten er borte.

Katter:
Er du lei naboens katter som pisser ned husveggene dine? Strø kaffegrut og appelsinskall i blomsterbed og andre steder kattene gjør fra seg.

Riper:
Har du fått riper i mørke tremøbler, kan kaffegrut brukes. Lag en deig av kaffegrut og litt matolje, gni det inn i ripen, og la det tørke.

Oppvask:
Litt grut på en fille, og det bør fjerne det meste i gjenstridige skitne gryter. (Bare ikke bruk kaffegrut på keramikk eller andre materialer som lett tar farge.)

Avløp:
Kaffegrut, rennende vann og litt oppvaskmiddel løser opp og rengjør avløp. Først har du i grut, deretter tre dråper vaskemiddel og deretter kokende vann. Toalettskålen vaskes av seg selv i det man skyller ned gruten.

Hage:
Snegler er et stort problem for mange i sommerhalvåret men fortvil ikke. Snegler og andre insekter liker ikke kaffegrutens syrenivå, og holder seg unna om du sprer kaffegrut utover bed og hage.

 
< Forrige   Neste >